Укргазвидобування залучить партнерів для експлуатації виснажених родовищ

Поділитися:

Укргазвидобування продовжує залучати партнерів для експлуатації виснажених родовищ. І вже розпочався другий етап укладання контрактів, що передбачають збільшення видобутку газу на 35 виснажених родовищах у Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Донецькій та Луганській областях, повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Усього має бути укладено 4 угоди, відповідно до яких партнери залучатимуть інвестиції та здійснюватимуть операційне управління виробничою діяльністю на цих родовищах. Партнерів обиратимуть у два етапи на конкурсі. Спочатку вони будуть подавати заявки та отримувати доступ до інформації про родовища; а потім проходитимуть відкриті торги.

Весь газ і запаси, що видобуваються, зберігатимуться на балансі власника спецдозвіл на родовища «Укргазвидобування». За свої послуги компанія-партнер отримуватиме оплату в залежності від тарифів на базовий видобуток, видобуток на свердловинах та на нових свердловинах.

У компанії сподіваються, що залучення дозволить Нафтогазу вивільнити ресурси та зосередити зусилля на пріоритетних проектах.

Минулого року Укргазвидобування вже залучило партнера до видобутку газу на 13 родовищах у Західній Україні.

Раніше ми писали, що паливо «Укргазвидобування» можуть продавати на біржі, пов’язаній із Коломойським.

Також ми повідомляли про те, що, незважаючи на скорочення «Укргазвидобуванням» видобутку газу, прибуток компанії за пройдений період 2021 року збільшився у 12,4 рази.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу