Паливо «Укргазвидобування» можуть продавати на біржі, пов’язаній із Коломойським

Поділитися:

Паливо «Укргазвидобування» хочуть продавати на біржі, яка пов’язана з олігархом Ігорем Коломойським. Про це повідомляє «Перший Діловий».

Керівники структурних підрозділів «Нафтогазу»  ще в жовтні отримали завдання опрацювати можливість залучення Української міжбанківської валютної біржі до реалізації продукції компаній, які входять до групи «Нафтогаз».

За місяць біржа успіжно отримала відповідну ліцензію. Про що офіційно сповістила Нацкомісія з цінних паперів. Лист про залучення Української міжбанківської валютної біржі до торгів пішов на адресу низки підрозділів НАКу.

Ця біржа відома тим, що з кінця 2000-их років до 2013-го допомагала Ігорю Коломойському продавати сировину підконтрольної йому «Укрнафти». Зараз на біржі реалізовується тільки скраплений газ компанії.

У експертному середовищі стверджують, що насправді вибір у очільника «Нафтогазу» Юрія Вітренка – був не великий. Адже ліцензії товарних бірж від Комісії з цінних паперів мають лише три компанії. Та стосунки – з керівниками інших двох ліцензійованих бірж – у Вітренка не склалися . Тому прогнозовано була обрана саме Українська міжбанківська валютна біржа, наближена до Коломойського.

Також розглядався варіант продажу продукції держкомпанії на майданчику держпідприємства «Оператор ринку». Але у нього немає ліцензії і програмного забезпечення для проведення таких торгів.

Раніше зазначалось, що товариство з обмеженою відповідальністю «Укргазвидобування» за 9 місяців поточного року видобуло 10,2 млрд куб. м природного газу, що на 4,8% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Також ми писали про те, що АТ «Укргазвидобування» відремонтує газові свердловини майже за 6 млрд гривень: компанія оголосила про початок відповідних тендерів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу