Україну чекає криза новобудов

Поділитися:

Україна може зіткнутися з кризою новобудов: під час карантину обсяги будівельних робіт скоротилися, а терміни деяких проектів взагалі зрушені. Про це повідомляє експерт з нерухомості Катерина Глазкова.

За статистикою фахівця, якщо на початку пандемії в Україні будівництво впало на 5,5%, то вже до кінця весни на момент травня це значення досягло 20-30%.

Як зазначає експерт, в Україні очікувано переносяться терміни здачі того чи іншого проекту, і в деяких випадках, затримка може скласти навіть більше року.

У більш 20% об’єктів, які будуються зараз, терміни здачі будуть зрушені на 2-4 місяці. Більше чверті – на півроку. А для 15% об’єктів затримка може скласти навіть більше року», – сказала Глазкова.

Також негативна ситуація спостерігається і в інших сферах ринку. Наприклад, за цей період власники ТРЦ недоотримали 7 млрд грн за оренду, так як на час карантину бізнес фактично був закритий.

При цьому, незважаючи на пакет антикризових заходів, які заснував уряд, це не сильно виправило ситуацію, так як багато підприємців не йдуть на поступки, а самі положення угоди можуть бути розмитими.

Як повідомлялося раніше, в Україні впав ринок нерухомості, однак експерти прогнозують, що це явище триватиме не довго.

На даний момент спостерігається спад діяльності ринку нерухомості: будівництво багатьох проектів призупинено на невизначений термін, а люди, що були задіяні в процесі, втратили роботу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу