Українцям запропонують нову програму купівлі житла – в лізинг

Поділитися:

У прес-службі АТ “Укрфінжитло” повідомили, що в Україні планують ввести новий фінансово-кредитний механізм – житло в лізинг.

Відомо, що акціонерне товариство має намір надавати довгострокову доступну іпотеку на умовах фіксованої ставки 7%, терміном до 30 років з першим внеском 20%. А також житло в фінансовий лізинг на умовах нульового першого внеску і під 5% річних.

«Купити житло в лізинг під 5% річних зможуть сотні сімей медиків, військовослужбовців, педагогів, поліцейських і рятувальників», – розповів заступник голови Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко.

Однак для того, щоб ця програма запрацювала необхідно прийняти ряд нормативних актів.

«Як тільки відповідні нормативні акти вступлять в силу, ЗАТ «Укрфінжитло»стане єдиною потужною державною інституцією, яка буде здійснювати державні програми щодо забезпечення житлом. Важливо, що в модель функціонування «Укрфінжитло» закладений потенціал до природного росту як самого АТ, так і житлової галузі в цілому », – коментує генеральний директор ЗАТ« Укрфінжитло»Василь Шкурак.

Нагадаємо, що протягом минулого року портфель лізингових угод на українському ринку виріс на 36% – до 52,95 тис. При цьому частка лізингових та фінансових компаній в портфелі складає 79%. Обсяг портфеля цих гравців на ринку виріс на вражаючі 45%.

Раніше повідомлялося, що про розкриття чергової афери з житлом для військовослужбовців за участю екс-чиновника Міноборони повідомили правоохоронці. Йдеться про майже 1,5 тисячі квадратних метрів на 15 млн гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу