Українцям урізали субсидії на 40%

Поділитися:

В Україні зменшаться соціальні виплати і пільги: під удар потраплять субсидії і допомога багатодітним сім’ям. Вся справа в тому, що нові методи підрахунку доходів, виходячи з яких розраховується розмір субсидії та соціальних виплат, збільшать номінальну цифру заробітку громадян.

«Наприклад, вперше в доходи буде врахований розмір субсидії. Коли багатодітна сім’я звертається за допомогою, їм рахують дохід на сім’ю. Зараз субсидія буде на папері врахована як дохід — гроші, яких у них фактично немає. Таким чином зменшаться і виплати на дітей. В уряді заявляють, що збільшили допомогу на дітей до 2,5 прожиткових мінімумів. Але по факту вони включили в доходи субсидію і таким чином абсолютно нівелювали будь-яке підвищення »

Також змінився порядок підрахунку доходів безробітних, які стоять на обліку в службі зайнятості, і на солдатів-строковиків. Раніше перші мали «дохід» від держави в розмірі прожиткового мінімуму — 2197 грн., навіть якщо отримували фактично менше. А якщо отримували більше, то враховувалася фактична сума. Тепер ПМ збільшили до 2500 грн, але схема не змінилася. Тобто якщо раніше людина отримувала 1500 грн. виплат від служби зайнятості, то йому рахували їх як 2197, а тепер тих же півтори тисячі рахуватимуть як 2500.

З срочниками ситуація схожа. Експерт коментує: «Раніше на солдата вважали половину прожиткового мінімуму, а тепер — чверть мінімальної зарплати. 1098,5 раніше проти 1250 тепер.»

Нагадаємо, що до завершення періоду карантину термін дії субсидій на оплату житлово-комунальних послуг буде продовжуватися автоматично. Про це заявив заступник міністра соцполітики.

Уряд України роз’яснило населенню всі нюанси нарахування та перерахунку державної компенсації за плату за послуги житлово-комунального господарства (субсидій).

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу