Українцям пропонують подати декларації до 1 травня

Поділитися:

Українці до 1 травня повинні подати декларації і заплатити податки за додатковий дохід. Наприклад, за здачу нерухомості в оренду потрібно віддати 18%, а за продаж житла – 5%. Крім того, українці до 1 липня отримають повідомлення про необхідність заплатити податки за свої квартири і будинки.

Про це йдеться в Податковому кодексі України. Декларація про доходи подається до податкової за місцем своєї реєстрації.

Українці мають сплатити податки на: дохід від незалежної професійної діяльності (перукарі, сантехніки, копірайтери тощо) – 18%; дохід від оренди нерухомості – 18%; прибуток від цінних паперів – 18%; винагороди та інші виплати за договором – 18%; подарунки і не цільова благодійність – 18%; дохід від продажу нерухомості – 5%.

У разі якщо платник податків відповідно до норм чинного законодавства, зобов’язаний (має право) подати річну декларацію, але в той час проживає не за місцем реєстрації (прописки), то ця форма звітності все одно подається до контролюючого органу за місцем податкової адреси, тобто за місцем реєстрації згідно з паспортними даними”, – пояснюють в податковій.

Нагадаємо, станом на 24 лютого ФОПи заборгували не менше 12,5 млрд грн.

Раніше ми повідомляли, що з 1 січня в Україні набув чинності закон, що дозволяє ФОПам здавати більше нерухомості, при цьому залишаючись на єдиному податку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу