Українці ризикують залишитися без субсидій через відкриття ринку газу

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики України попередили українців про загрозу втрати субсидій в разі зміни постачальника газу. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зокрема, у відомстві говорять про те, що субсидій можуть позбутися ті українці, які при зміні постачальника газу оперативно не повідомили про це відповідну службу соціального захисту.

При цьому раніше говорилося, що цією проблемою має потурбуватися сам постачальник, адже спрощена процедура зміни компанії-оператора, передбачає те, що саме він бере на себе всі відповідні зобов’язання.

Однак на практиці все виявилося зовсім інакше, і міністерство рекомендує українцям в найкоротші терміни повідомити про зміну компанії в органи соцзахисту. У зворотному випадку, вони не отримають субсидії.

Раніше в міністерстві також розповіли про пільги, які покладені багатодітним матерям в Україні. Так, мати з п’ятьма дітьми може вийти на пенсію вже в п’ятдесят років, на відміну від інших жінок.

Особливості нарахування пенсії для вищеназваних категорій жінок в тому, що в розрахунок беруться певні чинники. Наприклад, враховується стаж по догляду за дитиною, оскільки держава платить за цей період внески в ПФ (Пенсійний фонд).

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила