Українці лідирують за видатками на їжу

Поділитися:

Українці половину своїх доходів витрачають на їжу і багато з-за цього живуть за принципом “від зарплати до зарплати”.

В цілому, наша країна знаходиться в першій десятці тих країн, населення яких більшу половину своїх грошей витрачають на продукти харчування. У той же час, в Сполучених Штатах Америки витрачають найменше – 6 відсотків. А от мешканцям Нігерії доводиться викладати на прожиток 59 відсотків своїх доходів.

Жителі Великобританії витрачають 8 відсотків своїх доходів на їжу, а білоруси – 36 відсотків. Українці ж тільки в січні-березні 2020 року на продукти харчування і безалкогольні напої витратили 46,8 відсотка своїх грошей.

Варто відзначити, що жителі України мають середню купівельну спроможність, країна зайняла 119 позицію у відповідному рейтингу. А ось, в тих же США купівельна спроможність в 5 разів вище, ніж у нас.

Що стосується цін, то в українській державі вони помірні, і якщо порівнювати з іншими країнами, то часом і нижче. При цьому варто врахувати, що наші співвітчизники їдять не так вже й багато.

Нещодавно ми писали, що в прес-службі Кабміну заявили про те, що Україна готова задовольнити зростаючий попит Китаю на українські продукти харчування і сільгосппродукцію.

Також ми писали, що українці більше 42,1 відсотка заробітної плати витрачають на продукти харчування. При цьому, для порівняння, в Німеччині на їжу в середньому витрачається не більше 10 відсотків зарплати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу