Українських бізнесменів чекають перевірки

Поділитися:

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в країні повернуться перевірки бізнесу. Таку постанову затвердив Кабінет міністрів. В уряді переконані, що це допоможе боротися з тіньовою економікою. При цьому залишиться заборона на документальні перевірки фізичних осіб-підприємців.

За словами чиновника, мораторій на перевірки був виправданий на початку пандемії, коли весь бізнес фактично зупинився. При цьому зараз через відсутність контролю страждає не тільки держава, але і той бізнес, який працює чесно.

Крім того, відомо, що з січня по листопад 2020 року податковою службі України вдалося провести майже 22000 документальних перевірок. Ця цифра на 40% нижче за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, що за даними дослідження Regional Doing Business експертно-аналітичного центру Офіс ефективного регулювання (BRDO), самої комфортної для ведення бізнесу в 2020 році стала Житомирська область.

Раніше повідомлялося, що в Україні відновлюють перевірки бізнесу. Кабмін звузив межі мораторію на проведення перевірок діяльності бізнесу. Тепер під його дію не потрапляють раніше розпочаті, але не завершені перевірки, перевірки дотримання граничних термінів поставок за імпортними операціями, а також перевірки тих суб’єктів господарювання, які здійснюють ризиковані операції і обробляються тимчасовими слідчими комісіями Верховної Ради.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу