Українські яйця подорожчають після свят

Поділитися:

Після новорічних свят в Україні різко зростуть ціни на яйця. Експерти кажуть, що українцям не варто розраховувати на спад цін, а навпаки, чекати їх значного підвищення.

Як кажуть фахівці з Асоціації тваринників України, на цю мить можна перерахувати відразу декілька причин подорожчання такого продукту, як яйця.

В першу чергу, це варто пов’язувати з підвищенням вартості на компоненти комбікорму, які формують більшу частку ціни на продукт.

Також нині багато українських виробників стали скорочувати поголів’я птиці, що відбувається на тлі подорожчання комбікорму та звичайно ж негативно впливає на ціну яєць.

“На кінець грудня 2020 собівартість виробництва яєць на підприємствах коливається в межах 22 грн за 10 штук, а кінцева ціна на полицях споживачів – від 30 грн за 10 штук. Після новорічних свят попит споживачів знизиться, а ось ціна на яйця, швидше за все, збільшиться“, – говорять в асоціації.

Нагадаємо, що в Україні за підсумками здебільшого весняного періоду спостерігалося істотне здешевлення ціни на курячі яйця, коли як зараз продукт виріс в ціні відразу майже на десять гривень.

Якщо раніше перед великодніми святами українці могли купити яйця приблизно по 12-16 грн за десяток, то в другій половині 2020 роки ринок цін підвищився до суми 24-26 грн за аналогічний обсяг продукту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу