Українські ТЕС не змогли поповнити запаси вугілля

Поділитися:

Проблема з неадекватним плануванням споживання електроенергії повертається. З кінця минулого опалювального сезону українські теплоелектростанції не змогли поповнити запаси вугілля. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу

Тому ризики виникнення дефіциту електроенергії в цьому році значно вищі, ніж минулого року. Експерти зазначають – у листопаді поточного року українські ТЕС і ТЕЦ значно зменшили виробництво для економії викопного палива.

Зниження було компенсоване значним зростанням імпорту та активною роботою Атомних електростанцій. Зелена енергія працювала згідно з планом. При цьому споживання електроенергії було дещо нижчим за план. Цей тренд зберігається і зараз.

За прогнозами Міненерго ТЕС у цьому місяці спалять лише мільйон сімсот тисяч тонн вугілля. За підрахунками аналітиків ТЕС недовиробляють приблизно мільярд кіловатів годин у порівнянні з планом.

Не виключено, що шляхом економії підуть і ТЕЦ. Очевидно, що компенсувати нестачу електроенергії доведеться активнішою роботою АЕС і зростанням чистого імпорту.

Експерти кажуть, що в такому разі віялових відключень по всій території України можна буде уникнути, якщо не настануть сильні морози, а робота зелених джерел енергії не підведе. До того ж українські ТЕС повинні отримувати по 63 тисячі тонн вугілля щоденно.

Раніше в Україну прибуло судно з 82,5 тисяч тонн австралійського вугілля для ПАТ «Центренерго».

Наголошується, що після проходження митних портових операцій судно почнуть розвантажувати. Найближчим часом паливо буде направлене на склади електростанцій компанії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу