Українські ГЕС забезпечать акумуляторами

Поділитися:

Українські гідроелектростанції збираються забезпечити додатковими акумуляторами, які будуть реалізовані у вигляді нових систем по накопиченню енергії. Про це повідомляє геніальний директор Ігор Сирота для українських ЗМІ.

Повідомляється, що об’єкти будуть зведені на території відразу чотирьох гідроелектростанцій. Очікується, що їх загальна потужність буде доходити до 200 МВт.

Поки що точні терміни реалізації ідеї не уточнюються, проте технічно-економічне обґрунтування з приводу проекту має бути представлене до кінця 2020 року. У спорудженні нових системи візьмуть участь Світовий банк і “USAID”.

Це 200 МВт акумулюючих батарей і 100 МВт сонця, але це без” зеленого “тарифу, а на власні потреби“, – прокоментував фахівець.

Важливо сказати, що наразі загальна продуктивність гідроелектроенергії України впала майже на 40%, якщо брати до уваги звітність за минулий рік.

Як повідомлялося раніше, у Верховній Раді зареєстрований законопроект, який передбачає реструктуризацію боргів для теплопостачальних і теплогенеруючих організацій, підприємств централізованого водопостачання та водовідведення. Законопроект під №3508 вже підтримав Мінрегіон.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила