Українські банки хочуть кредитувати по-європейськи

Поділитися:

Під час круглого столу «Споживче кредитування — 2021: яким буде новий бізнес-сезон» банкіри розповіли, що в Україні терміни кредитування будуть наближатися до європейських стандартів.

«В споживчому кредитуванні на великі суми позичальників з офіційним доходом ми бачимо збільшення терміну кредитування. У нас вже є продукти на ринку до семи років», — заявив начальник відділу по роботі з фізичними особами головного управління роздрібного бізнесу «Правекс Банку.

Водночас він зазначив, що терміни кредитування будуть продовжені.

«Наприклад, в Європі є кеш-продукти беззаставні до 10-12 років. Ми як банк будемо збільшувати терміни кредитування. За таким продуктом можливе незначне зниження відсоткових ставок», — анонсував банкір.

Раніше ми повідомляли, що банки активно видають «дешеві кредити».

Також ми писали про те, що в Україні з початку року банками було видано 4 652 іпотечних кредитів на більш ніж 3,6 мільярда гривень. Зокрема, у червні було видано 955 кредитів на 774,6 мільйона гривень. У НБУ зазначають, що порівняно з минулорічним показником за перше півріччя, кількість виданих кредитів збільшилася у 2,5 раза, і в 3,4 раза — у грошовому обсязі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу