Українські АЕС працюють на повну потужність       

Поділитися:

АЕС України вийшли на повну потужність. Нині 10 з 15 енергоблоків генерують 8100 мегават. Однак цього все одно недостатньо для задоволення потреб споживачів в осінньо-зимовий період, як кажуть у Міністерстві енергетики. Про це розповіли журналісти «Першого Ділового».

Наразі відомство закликає «Енергоатом» терміново збільшувати виробництво електроенергії. Для цього компанії треба пришвидшити ремонти енергоблоків, які мали б вже завершитися.

Тим часом ця ситуація призвела до збільшення ціни на ринку електроенергії. Нині за кіловат треба заплатити 1 гривню 69 копійок. І це рекордне значення за цей рік і на третину більше, ніж середня ціна. Про таке заявив голова профільного комітету ради Андрій Герус. Тож за те, що «Енергоатом» не встиг підготувати енергоблоки до зими, платитимуть споживачі.

Втрати «Енергоатома» через неефективну підготовку можуть сягати 2 млрд грн. Загалом збитки державної компанії за цей рік — вже 5 млрд 3 млн грн. Це питання вже намагаються врегулювати в уряді. Зокрема, поки «Укренерго» разом з «Енергоатомом» мають вирішити, як погасити борги перед атомною генерацією. Вона утворилася після запровадження нової моделі оптового ринку електричної енергії. Тим часом керівництво державного «Енергоатома» досі отримує зарплату близько 10 тис. доларів на місяць. Чи заганяє це компанію у ще більші збитки, не коментують.

Раніше повідомлялося про те, що «Енергоатом» просить уряд про антикризові заходи.

Також ми писали й про те, що Міненерго виступило проти приватизації «Енергоатому».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу