Українські АЕС перейшли в холодний резерв

Поділитися:

Українські АЕС перейшли в холодний резерв: в країні колосально знизилася працездатність атомних блоків, які раніше працювали потужністю в 2 800 мегават. Про це повідомляє голова комітету Верховної ради з питань енергетики Андрій Герус в ефірі одного з українських каналів.

За словами чиновника, поки що в Україні з потенційних 9 тисяч 600 мегават АЕС видають лише 6 тисяч 600 мегават. При цьому різниця в подачі енергії може прирівнюватися до роботи однієї атомної станції.

Це дійсно безпрецедентне зниження потужності” Енергоатому “. Ніколи за всю історію України не було такої низької потужності працюючих блоків. Це проблема, по-перше, тому, що це найдешевша електроенергія, яка вже побудована”, – прокоментував чиновник.

За словами Геруса, причиною такої ситуації навряд чи є технічні неполадки станцій, так як буквально в минулому сезоні на АЕС проводили ремонт, який автоматично продовжив рівень їх експлуатації на подальші 10-20 років.

У своїй заяві чиновник вказав, що швидше за все “Енергоатом” перевів ряд блоків в холодний резерв, що іншими словами можна назвати “застоєм”.

“За 8 або 9 блоках сьогодні ситуація така, що вони працюють, але працюють далеко не на повну потужність”, – сказав він, уточнюючи, що наразі не працює Рівненська атомна електростанція.

Як повідомлялося раніше, в понеділок, 18 травня, реактори Рівненської АЕС тимчасово припинили роботу: відключився енергоблок №1.

Технічна несправність сталася рано вранці, 18 травня, приблизно о 07:52. Головною причиною такого стану справ стала автоматика блоків, яка механічно включила свій захист і від’єднала один з енергоблоків від харчування.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу