Україна підписала контракти на постачання вугілля

Поділитися:

Українські виробники електроенергії підписали контракти на постачання вугілля з Польщі, США та ПАР. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

«У листопаді очікується 1,5 млн тонн вітчизняного вугілля, водночас частка імпорту збільшуватиметься за рахунок диверсифікації джерел постачання. Українські компанії вже підписали контракти на постачання вугілля з Польщі, США , ПАР», — заявив міністр.

Згідно з інформацією, вартість імпортного вугілля досягає 300 доларів за тонну. Найдорожче те, яке постачається морським шляхом.

Глава Міністерства енергетики зазначив, що у жовтні поточного року теплові електростанції отримали 1,3 млн. тонн вугілля власного виробництва, або 85% від загального обсягу поставок.
За його словами, імпорт становив 260 тисяч тонн, у тому числі 36 тисяч тонн припадає на державну генерацію. Водночас міністр зазначив, що Російська Федерація обмежила транзит вугілля із Казахстану.

Очільник відомства наголосив на необхідності розвитку вітчизняного вуглевидобутку.

«Важливо щоб ми подивилися на можливості швидкого збільшення внутрішнього видобутку. І якщо такі можливості є і є можливість інвестувати у вітчизняне вугілля, то це є ключовим пріоритетом», — наголосив він.

Нагадаємо, в Україні зупинено роботу понад половини енергоблоків на теплових електростанціях.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу