Україна обмежить імпорт кабелів та цементу

Поділитися:

В Україні хочуть обмежити імпорт кабелів і цементу відповідно до рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі. Про це свідчать дані відомства.

Повідомляється, що таке рішення комісія прийняла після ретельного аналізу ситуації. Під обмеження потрапив імпорт ізольованих проводів, кабелів та інших ізольованих електричних провідників без з’єднувальних деталей, кабелів волоконно-оптичних, складених з волокон з індивідуальними оболонками.

Відомо, що комісія вводить спеціальне мито на імпорт вище згаданих товарів. Дія обмеження буде існувати три роки. Розмір мита складе в перший рік 23,5%, другого року 22,3%, а в третій рік 21,2%.

Нагадаємо, що в Молдові Генеральна прокуратура розслідує розкрадання 11,927 мільйона доларів державних коштів на незаконних схемах імпорту української електроенергії.

За даними Генпрокуратури Молдови, в розкраданні підозрюють, зокрема, представників керівників Energocom, яке поставляє в Молдову електроенергію, посадових осіб Міністерства економіки та Нацагентства з регулювання в енергетиці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу