Україна незабаром отримає фондовий ринок

Поділитися:

Згідно з інформацією прес-служби Кабінету міністрів, прем’єр-міністр України в ході онлайн-наради обговорив з чиновниками і міжнародними партнерами проект Меморандуму про створення ринку капіталів в Україні.

Відомо, що під час минулої зустрічі була представлена ​​дорожня карта розвитку ринку капіталу в Україні та досягнуто домовленості про напрацювання проекту Меморандуму.

«Меморандум повинен задовольнити всіх підписантів. Для мене важливий результат і коректний процес залучення партнерів. Документ повинен засвідчити наміри сторін, дати нам можливість почати працювати над дорожньою картою і рухатися вперед », – зазначив Шмигаль.

Слід зазначити, що хоча текст Меморандуму погоджено, але все ж залишається дискусія з одного питання. Всі конструктивні пропозиції сторін були враховані, і Меморандум практично готовий до підписання.

Директор офісу економічного зростання USAID Фархад Гаусс помітив, що сторони досягли великого прогресу в розробці концепції створення ринку капіталів, і USAID готовий працювати спільно, щоб перетворити її в реальність.

Крім того, процес доопрацювання документа дозволить врахувати думку МВФ та інших міжнародних партнерів. USAID в знак прихильності до втілення ідеї в життя дасть розпорядження почати процес закупівлі і процес техніко-економічного обґрунтування проекту, щоб рухатися вперед.

Нагадаємо, що уряд України має намір запустити національний фондовий ринок вже до осені 2023 року. Про це говори в ході засідання Кабінету міністрів 20 січня. Відомо, що в Нацкомісії з цінних паперів вже надали на розгляд чиновникам проект меморандуму про створення міжнародного фінансового центру.

Раніше повідомлялося, що глава українського уряду провів офіційну зустріч з генеральним секретарем Організації північноатлантичного договору (НАТО) Йенсом Столтенбергом. Політики організували спільну прес-конференцію для ЗМІ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу