Україна чекає засідання МВФ по траншу

Поділитися:

Орієнтовно 5-го червня Міжнародний валютний фонд може провести засідання для обговорення кредитної програми з Україною.

За словами міністра фінансів України Сергія Марченка, більш точна дата буде відома через кілька днів. Але зазначена дата була озвучена в самому МВФ.

Також Марченко уточнив, що станом на сьогоднішній день, деякі нюанси програми ще не узгоджені. Це пов’язано з внутрішніми процедурами фонду і святковим вихідним днем ​​в США (ред.- Memorial Day).

Крім того, щоб завершити всі необхідні процедури, потрібно, щоб лист з намірами української сторони підписали президент України Володимир Зеленський, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, глава Національного банку України Яків Смолій і міністр фінансів.

Нагадаємо, що незабаром Міжнародний валютний фонд укладе з Україною меморандум, яким передбачається виділення країні близько 5 мільярдів доларів для яких держава повинна виконати певний перелік зобов’язань.

Раніше повідомлялося, що заради траншу МВФ Україна взяла на себе ряд зобов’язань. Проект меморандуму недавно затвердив Кабмін. Сам текст документа поки тримається в секреті, але в пресу вже просочилися окремі його пункти.

Так одним з пунктів значиться положення про те, що Україна відмовляється від усіх зобов’язань щодо продовження спецобязательств на поставки газу громадянам і ТКЕ. При цьому, країна повинна виконати ряд умов, які в майбутньому можуть привести до зростання ціни на газ і, як наслідок, підвищенню всіх пов’язаних з ним послуг комуналки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу