«Укравтодор» намагався скасувати черговий тендер – стали відомі причини

Поділитися:

«Укравтодор» намагався незаконно скасувати торги на 1 мільярд гривень після того, як перемогу на них здобула компанія, яка не входить до великого автодорожнього картелю. Завадив цьому Антимонопольний комітет. Йдеться про тендер на ремонт дороги Бердичів – Хмільник – Літин, як повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

На аукціоні переміг «Всеукраїнський дорожній консорціум», який не входить до так званого дорожнього картелю та не є фаворитом укравтодорівців. Консорціум виграв торги з рідкісною для Укравтодору знижкою у 15%.

І через годину після такого результату «Укравтодор» скасував процедуру закупівлі. Причина – неможливість усунути порушення, які, як виявилося, допустили самі ж автодорівці, а саме: в документації помилково не зазначили вимоги до учасника про наявність транспортної схеми; в технічному завданні не врахували роботи із захисту чотирьох магістральних газопроводів високого тиску.

Експерти назвали такі помилки «надуманими», оскільки жодна з них не впливає на умови договору та якість виконання робіт.

«Всеукраїнський дорожній консорціум» подав скаргу до АМКУ. Рішенням колегії ця скарга була задоволена. Тож замовник мусив визнати пропозицію Консорціуму «найбільш економічно вигідною». Щоправда, контракт із переможцем замовник не підписав і досі.

Нагадаємо, що «Укравтодор» вводить нові правила в рамках Державних будівельних норм (ДБН). За очікуваннями служби – це повинно значно поліпшити безпеку на українських дорогах.

Як повідомляє пресслужба «Укравтодору» за основу в цьому контексті була взята концепція Vision Zero. Відповідно до даної концепції, нова система безпеки дозволить звести до мінімуму смертельні випадки на дорогах.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу