Ухвалено закон про оптимізацію дорожнього будівництва

Поділитися:

Парламент ухвалив у цілому законопроект, який передбачає оптимізацію дорожнього будівництва та вдосконалення законодавства щодо містобудівної діяльності.

Документ вносить зміни до низки законів та Господарського кодексу.

Проект закону дозволяє ремонтувати автошляхи на підставі лише повідомлення про початок робіт, без дозволу на такий ремонт. Відтак, закон скасовує вимогу отримання дозволів на проведення робіт з реконструкції чи капітального ремонту автодоріг, які є об’єктами з середніми (СС2) чи значними (СС3) наслідками, оцінки впливу на навколишнє середовище.

Головні архітектори будуть позавлені права погоджувати містобудівні проектні рішення об’єктів в історичному центрі міста.

Крім того, закон передбачає виключення будівельних норм і правил з об’єктів держекспертизи з енергозбереження та введення з травня цього року містобудівних умов та обмежень в Єдиній держелектронній системі у сфері будівництва.

Раніше ми повідомляли, що Антимонопольний комітет перевірить тендери на ремонт доріг. Йдеться про можливу змову підрядників “Автомагістраль-Південь”.

Також ми писали, що тендери “Укравтодору” розраховані на конкретних учасників. Малий та середній бізнес не допускають до торгів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу