Участь в азартних іграх будуть обмежувати судами

Поділитися:

Верховна Рада продовжує розгляд закону про легалізацію грального бізнесу. Якщо парламентарії все-таки його приймуть, то будуть внесені зміни до Цивільного процесуального кодексу.

Законопроект передбачає, що в Україні буде функціонувати Реєстр осіб, для яких доступ до ігрових закладів буде обмежений.

Внесення імені до такого реєстру буде здійснюватися шляхом: самостійно за заявою особи, шляхом особистого подання організатору азартних ігор або Уповноваженому органу письмової заяви; Уповноваженим органом за заявою членів сім’ї першого рівня споріднення або законних представників; за рішенням суду.

При чому, варто відзначити, що, якщо гравець відвідує подібні місця і цим самим шкодить собі або своїй сім’ї (матеріальне становище), за рішенням суду їй може заборонити допуск до азартних ігор від 6 місяців до 3 років.

До винесення рішення суду, гравець може бути обмежений до доступу до таких ігор, але не більше шести разів на місяць.

Як повідомлялося раніше, в жовтні минулого року Кабінет Міністрів подав до Верховної Ради Проект Закону «Про державне регулювання діяльності у сфері організації і проведення азартних ігор». У першому читанні законопроект набрав 217 голосів.

Також ми повідомляли, що якщо законопроект буде прийнятий, то азартні ігри будуть проводитися на території готелів на техніці, що відповідає міжнародним нормам. У президентській фракції відзначили, що гральний бізнес поповнить держбюджет на 7 мільярдів гривень уже в нинішньому році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу