Учасники фінринку можуть надавати звітність в електронному вигляді

Поділитися:

В НБУ прийняли рішення про спрощення вимог в питанні надання документації. Зокрема, це стосується небанківських установ – тепер їм дозволено надавати всі документи в електронному вигляді Таку інформацію оприлюднила пресслужба національного регулятора.

Поки що це рекомендація, причому вона продиктована в деякому роді нинішніми реаліями — карантинні обмеження змінили життя людей, так само вони втручаються і в фінансову сферу. Електронна звітність зменшує кількість візитів, оскільки представникам небанківських фінустанов не потрібно відвідувати Нацбанк і приносити паперові звіти.

Важливо також і те, що вся документація повинна бути правильно оформлена і скріплена електронним підписом. Всі зміни прописані в постанові №161 від 21.12.2020 р.

Раніше повідомлялося про те, що в загальний доступ виклали фінзвітність всіх держпідприємств. За фактом створений не просто портал, а інформаційно-аналітична система, яка допоможе визначити кілька важливих параметрів діяльності одночасно. Відомо, що в роботі над розробкою брали участь Трансперенсі Інтернешнл Україна (розробка) і ПРООН в Україні (всебічна підтримка).

Також ми писали й про те, що українські компанії хочуть зобов’язати розкривати свою звітність.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу