У «Укроборонпромі» розповіли про реформування концерну

Поділитися:

Згідно з рішенням Кабінету міністрів Державний концерн “Укроборонпром” в рамках реформування вже передав вісім держпідприємств і корпоративні права ще двох акціонерних товариств в Фонд державного майна.

Відомо, що ще вісім підприємств будуть передані до Фонду з метою їх подальшої приватизації, одне – в сферу управління Міноборони.

“Концерн діє на виконання постанови Кабінету міністрів України № 1229 від 9 грудня 2020 року. Таким чином, зі складу” Укроборонпрому “вже виведено 17 держпідприємств і передані права двох АТ. Сьогодні концерн налічує 118 підприємств, з яких 21 – на тимчасово окупованих територіях. Ще два – планується передати Державному космічному агентству “, – зазначив генеральний директор концерну.

Слід зазначити, що реформа “Укроборонпрому” фактично розпочато 21 грудня 2020-го підписанням наказу про корпоратизацію концерну і триває по дорожній карті.

Так, в результаті трансформації в холдинг “Оборонні системи України” планується включити 65 підприємств.

Нагадаємо, що в міжнародній оцінці корупційності «Укроборонпром» отримав 28 балів з 112 максимально можливих. Це відповідає рівню «Е», який є передостаннім з найгірших, що говорить про наближення до високого рівня корупції.

Раніше повідомлялося, що Російська Федерація розширила свої санкції відносно українських компаній. На цей раз до переліку потрапили відразу три компанії – «Центренерго», державна енергогенеруюча компанія, «Укроборонпром», також державний концерн, і «Укрспецекспорт» – компанія, яка займається переважно імпортом і експортом продукції, а також послуг спеціального і військового призначення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу