У США почалися віялові відключення електрики

Поділитися:

Вперше за 10-ть років у Техасі почалися віялові вимкнення електроенергії, інформують журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

За повідомленням видання Блумберг, блекауту зазнали щонайменше мільйон домогосподарств. Усе – через безпрецедентні арктичні морози, що викликали хаос на енергетичних ринках Сполучених Штатів. Напередодні регулятор наказав операторам мережі знизити навантаження на систему – адже люди масово вмикають обігрівачі, щоб зігрітися.

За попередніми планами, житлові квартали та малі підприємства залишатимуть без живлення раз на добу до 45-ти хвилин. А ось у місті Х’юстон комунальники попередили – світла може не бути більше години. Подібне трапляється вперше з 2011-го року, коли за аналогічних морозів кілька енергоблоків вийшли з ладу. При цьому, додають експерти, зазвичай сплески попиту на електроенергію трапляються влітку, коли зростає використання кондиціонерів. Та цьогоріч енергетичну систему зненацька заскочили холоди.

Нагадаємо, минулого тижня у США зафіксували одразу 800-т температурних рекордів. А електричне навантаження в мережі впало на 12-ть Гігаватт – це еквівалентно втраті електропостачання для 4-х мільйонів двохсот тисяч осіб. Президент Джо Байден на тлі екстремальних морозів оголосив надзвичайний стан. І мобілізував федеральну допомогу для місцевої влади.

Нагадаємо, раніше в Міненерго України запевнили, що в країні цієї зими не буде віялових відключень.

Також ми писали, що в Україні у зв’язку з аварійними відключеннями подорожчала електрика. Також українські економісти прогнозують подальше підвищення тарифів на електрику (до 5,5 грн за 1 кіловат) з 1 квітня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу