У Раді пропонують ввести кримінальну відповідальність за мор бджіл

Поділитися:

Два нових законопроекти зареєстровані у Верховній Раді України. На розгляд депутатам подані закони про кримінальну відповідальність за знищення бджіл, і про завчасне оповіщення про роботу з пестицидами на полях.

Новий законопроект передбачає внесення змін до Кримінального кодексу України:

– за порушення правил встановлених для боротьби з шкідниками і хворобами рослин, та інших вимог законодавства про захист рослин, що заподіяло істотну шкоду пропонується встановити санкцію у вигляді штрафу до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 тис. Грн) або громадськими роботами на строк від 120 200 годин.

– за ті ж дії, якщо вони спричинили загибель бджолиних сімей, ніж створили важкі наслідки пропонується встановити санкцію у вигляді штрафу від 100-200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до двох років.

Нагадаємо, що у Верховній Раді України був зареєстрований законопроект №3377 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого і середнього бізнесу в зв’язку з дією обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням коронавирусної хвороби (COVID- 19) ».

Раніше повідомлялося, що колишній президент Грузії і за сумісництвом нинішній глава українського Виконавчого комітету з питань реформ Михайло Саакашвілі анонсував створення в Україні законопроекту про державно-приватне партнерство, яке передбачає посилене взаємодія влади з малим і середнім бізнесом.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу