У Німеччині — дефіцит далекобійників

Поділитися:

Німеччині загрожує дефіцит далекобійників. Про таке попереджає Інститут німецької економіки в Кельні, передає «‎Перший Діловий».

На тлі кадрового голоду у Великій Британії, що призвів до паливної кризи, німецькі дослідники взялися аналізувати динаміку попиту водіїв на внутрішньому ринку праці. Наразі в галузі працюють 560 тисяч осіб.

У 2010 році, щойно світ оговтався від глобальної економічної кризи, у Німеччині налічувалося 10 тисяч вакансій, на які претендували 50 тисяч безробітних водіїв. Та в серпні 2018 року розрив між кількістю пропозицій роботи й тими, ким ці місця можна заповнити, сягнула 21 тисячі, і це історичний максимум.

У міністерстві транспорту Німеччини нестачу водіїв для вантажних перевезень називає політичною проблемою. І один із чинників — старіння населення. За прогнозами, до 2030 року частка працездатних німців скоротиться на майже 7%, а без залучення трудових мігрантів — на понад 11%.

Донедавна проблему вирішували за рахунок заробітчан. За останні 5 років їхня частка серед німецьких далекобійників зросла більш як удвічі — з 11% до 23%. На часі, вважають спеціалісти, підвищення привабливості професії в очах пошуковців.

Нагадаємо, у Державній службі України з питань праці повідомили, що попри завершення інспекційної кампанії з виявлення неоформлених трудових відносин, перевірятимуть повторно підприємства.

Також ми писали про те, що в Україні стало менше безробітних. У другому кварталі поточного року кількість працюючих українців вікової категорії 15-70 років становила 15,8 млн осіб.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила