У НАЗК вважають призначення Вітренка в «Нафтогаз» незаконним

Поділитися:

Нацгентство з питань запобігання корупції вважає призначення Юрія Вітренка головою правління НАК «Нафтогаз України» незаконним. Як повідомив очільник НАЗК Олександр Новіков, відомство посилається на закон «Про запобігання корупції», згідно з яким, особам, які несли публічну службу, забороняється упродовж року керувати організаціями, на які вони могли впливати, коли працювали на державу.

Посадовець зазначив, що це – вагома підстава для розірвання договору між колишнім публічним працівником та організацією.

При виконанні повноважень заступника міністра з 21.12.2020 до 28.04.2021 – Вітренко постійно брав участь у підготовці рішень щодо діяльності «Нафтогазу». Це НАЗК встановило за результатом моніторингу.

Керівництво НАЗК внесло припис про усунення вищевказаних порушень, скасувати урядове розпорядження від 28.04.2021 року, яким Вітренка призначили в компанію, та припинити термін дії контракту.

Сам Юрій Вітренко прокоментував рішення НАЗК, назвавши його незаконним.

Нагадаємо, компанія «Нафтогаз України» розглядає варіант створення субхолдингу із теплопостачання, зважаючи на цей проблематичний сегмент ринку. Про такі плани розповів глава правління НАКу Юрій Вітренко на вебінарі у Вашингтоні, організованому U.S. – Ukraine Business Council.

Раніше повідомлялося, що 11 червня працівники Державної фіскальної служби провели обшуки у НАК «Нафтогаз». Повідомлялося, що слідчі дії відбувалися у рамках кримінальної справи за фактом ухилення від сплати податків на 2 мільярди 700 мільйонів гривень посадовцями «Нафтогазу».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу