У Нацбанку розповіли, коли українська економіка вийде з кризи

Поділитися:

У 2021 році економіка України зможе вийти на рівень, який був до початку пандемії коронавірусу. На досягнення цього рівня знадобиться весь наступний рік, протягом якого українська економіка буде зростати.

Це в п’ятницю, 30 жовтня, констатували в щоквартальному Інфляційному звіті Нацбанку України.

У звіті сказано, що під впливом пожвавлення економіки, нинішнього ослаблення гривні, а також підвищення мінімальної зарплати, дещо прискориться і зростання цін. Наступного року інфляція складе 6,5 відсотка, а у 2022 році – 5 відсотків.

Очікується також подальше поліпшення ситуації на ринку праці, в тому числі зниження рівня безробіття і зростання не тільки номінальної, а й реальної заробітної плати.

За прогнозом НБУ, українська економіка у 2021-2022 роках зросте на рівні 4 відсотків ВВП шляхом приватного споживання.

У НБУ прокоментували:

“Основним драйвером зростання ВВП на рівні 4% у 2021-2022 роках буде залишатися приватне споживання. На етапі відновлення економіка потребує нарощування імпорту, зокрема інвестиційного, тому поточний рахунок платіжного балансу після” плюсового “2020 роки знову повернеться до дефіциту”.

Нагадаємо, світова криза через пандемію коронавірусу призвела до змін бізнес-майданчиків. При цьому, навіть якщо вірус буде переможений, немає підстав говорити про те, що економіка повернеться на докризовий рівень.

Також раніше ми написали про те, що криза, яка прийшла разом COVID-19, відбивається не тільки в прямих збитках – вона стала синонімом невизначеності у всіх сферах життя. Економіка України не стала винятком.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу