У Нацбанку не очікують жорсткого карантину

Поділитися:

За інформацією інфляційного звіту Національного банку України за липень 2020 року, очікується пожвавлення економічної активності, навіть за умови продовження адаптивного карантину.

“Решта обмеження не будуть передбачати заборону для більшості видів економічної діяльності, а будуть діяти тільки в форматі вимог до посиленого рівня епідеміологічних заходів у взаємодії з споживачем. Відповідно вони вже не будуть основним чинником обмеження ділової активності”, – наголошується в звіті НБУ.

У документі також зазначено, що до повноцінної роботи вже повернулася більшість підприємств сектора послуг, який найбільше постраждав під час коронакризи. Стабілізується і ситуація на ринку праці, хоча поки вона залишається гірше докризового.

Відомо, що стимулюючі заходи НБУ, кредитні канікули, податкові пільги і розширення бюджетної допомоги по безробіттю додатково підтримали бізнес-активність і приватне споживання.

Нагадаємо, що банківські експерти висунули свою думку, згідно з яким прискорення інфляції до 2,4 відсотка нижче цільового діапазону. Це дозволяє підтримувати пом’якшення грошово-кредитної політики. Різкого зниження облікової ставки навряд чи варто очікувати, але в липні показник може знизитися на 1 процентний пункт.

В принципі такої думки дотримуються представники багатьох українських банків.

Раніше повідомлялося, що Міністр фінансів Сергій Марченко прогнозує відновлення економіки на кінець третього – початок четвертого кварталу поточного року. Про це він повідомив журналістам в рамках години звернень до уряду.

Міністр підкреслив, що ми вже можемо спостерігати позитивні рухи в сегменті малого і середнього бізнесу, споживання електроенергії та реєстрації нових ФОПів. При такій динаміці економіка вийде з кризи в прогнозовані терміни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу