У Нацбанку не бачать в країні проблемних банків

Поділитися:

Заступник голови Нацбанку Ярослав Матузка заявив, що на сьогодні в Україні немає жодного банку, який Нацбанк відніс би до категорії проблемних.

“Сьогодні немає жодного банку, який би Нацбанк відніс до категорії проблемних. Важливим є те, що основні нормативи капіталу та ліквідності виконують абсолютно всі банки. У деяких є проблеми з дотриманням нормативів кредитного ризику (Н7 та Н9). Вони мають індивідуальні плани входження в нормативи “, – зазначив чиновник.

Слід зазначити, що з 1 квітня банки повинні дотримуватися новий норматив ліквідності – NSFR на рівні 80% зі збільшенням нормативного значення в майбутньому до 100%.

“На сьогодні в системі тільки один банк не виконує цю вимогу. Він не створює системних ризиків і майже не має зобов’язань перед кредиторами та вкладниками”, – сказав заступник голови НБУ.

Нагадаємо, що найбільші банки Швейцарії – UBS і Credit Suisse – можуть об’єднатися. Обидві фінустанови підтвердили, що відновлюють ідею злиття. Вперше про це заговорили минулого року. А зараз вирішили повернутися з-за важкого становища в Credit Suisse – зокрема, після краху двох великих хедж-фондів.

Раніше повідомлялося, що в Національному банку України від 9 квітня 2021 року прийняли рішення про рефінансування відразу 16 банків на суму 3,4 млрд гривень. Такі дані оприлюднили в прес-службі нацрегулятора.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу