У Нафтогазі заявили про загрозу зриву опалювального сезону в Україні

Поділитися:

Фахівці НАК “Нафтогаз України” заявили, що нинішні розрахунки за газ з боку виробників тепла ставлять під загрозу своєчасний початок опалювального сезону в 2020 році.

У своїй заяві “Нафтогаз” опублікував список підприємств виробників тепла, які не виконують вимоги законодавства про мінімальний рівень розрахунків для отримання газу в рамках публічних спеціальних зобов’язань. Повідомляється, що ці підприємства створюють загрозу для постачання тепла споживачам в опалювальний період.

“Неналежні розрахунки за газ з боку таких підприємств створюють загрозу для постачання тепла споживачам в опалювальний період, що є абсолютно неприпустимим. Зараз перелік включає 109 боржників при загальній кількості тепловиробників в Україні (на момент завершення минулого опалювального сезону) в 1316 підприємств “, – йдеться в заяві.

Раніше повідомлялося, що в НАК «Нафтогаз України» заявили про плани подати нові позови проти російського монополіста компанії «Газпром». Про це повідомляють представники компанії.

За словами джерела, зараз така можливість реально розглядається, однак в цьому контексті «Нафтогаз» збирається врахувати всі чинники ризику та участі в судових процесах, а також суми в які це може обійтися компанії.

Нагадаємо, що в НАК “Нафтогаз України” висунули ідею торгувати газом через ряд українських банківських установ. Серед таких, операції можуть проводитися через державні Ощадбанк і ПриватБанк, повідомляє глава ТОВ «Газопостачальна компанія« Нафтогаз України »Максим Рабинович для українських ЗМІ.

За словами чиновника, відповідний роздрібний ринок може відкритися в Україні вже цього літа, з моменту 1 липня 2020 року.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу