У «Нафтогазі» заперечують демонтаж труб «Газпромом»

Поділитися:

Заяви керівництва російської компанії “Газпром” про нібито демонтаж труб перед територією України – це блеф, щоб просунути будівництво “Північного потоку-2”. Так вважають представники Нафтогаз Україна “.

За словами експертів, повідомлень про припинення газопостачання з російської сторони до території України з боку “Газпрому” було безліч. Таким чином росіяни просувають будівництво “Північного потоку-2”, при цьому лякаючи європейців. Що якщо не буде добудований газопровід в обхід території України, то газу для Європи не буде взагалі. Але це блеф, запевняють українські фахівці.

Нагадаємо, що російський «Газпром» демонтує труби на кордоні в Україні. Як заявили в корпоративному виданні компанії, Росія дійсно це робить, так як за останній час сильно знизилися поставки через українську територію (раніше на неї припадало 90 відсотків всього транзиту в європейські країни).

«Демонтують старі труби, які вже не затребувані для транспортування», – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що теоретично будь-яка фірма в Україні, яка має спеціальну ліцензію, може проводити газ в будинки людей, проте безпосередньо цього не може зробити навіть НАК «Нафтогаз України». Схема розподілу працює на користь скандального мільярдера Дмитро Фірташа.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу