У «Нафтогазі» попередили про нові ціни на газ

Поділитися:

Глава правління НАК «Нафтогаз України» поділився думкою, що високі ціни на газ не мають відношення до джерела отримання, а скоріше пов’язані з тим, що облгази мають намір заробляти більше грошей. На цю мить різниця між ціною «Нафтогазу» і кінцевою, за якою користувач отримує газ від облгаззбуту, становить від 30 до 40%.

Також відомо, що газзбути на сьогодні охопили до 70% всіх постачальників, все це формувалося починаючи з 2015 року. На цей час немає органу, який би контролював ситуацію і, зокрема, політику ціноутворення, все це призводить до таких наслідків. Ціну на газ для споживачів в Україні не назвеш справедливою, скоріше вона стає можливість для заробітку газзбуту.

Рвані повідомлялося, що «Нафтогаз» створив нову структуру. Група підприємств «Нафтогаз України» створила нову структуру «Теплоенергетика». Новий підрозділ покликане координувати управління двома ТЕЦ (теплоелектроцентралями) у Львівській області. Одна ТЕЦ розташована в Новому Роздолі, інша — в Новояворівську.

Також ми писали й про те, що «Нафтогаз» хоче Чорноморський шельф і Юзівську площу. Експертна рада всієї групи компаній «Нафтогаз України» написав лист до Кабінету міністрів. У ньому міститься прохання про надання дозволу «Нафтогазу» вести геологічну розвідку Юзівської площі й Чорноморського шельфу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу