У МЗС анонсували контракт на поставку летального зброї з Британії

Поділитися:

Посол України в Британії заявив, що наша країна планує отримати військову допомогу від Великобританії найближчим часом. Зокрема, чиновник зазначив великий контракт на летальну зброю.

“Британський трек – унікальний. Він зараз стає все більш важливим, і не тільки для України. Це також наш дуже важливий партнер в сфері безпеки, від якого, я сподіваюся, найближчим часом ми зможемо отримати реальну військову допомогу, сприяння в розвитку Збройних сил “, – розповіли в МЗС.

Дипломат зазначив, що крім придбання і виробництва зброї в Україні, питання локалізації – це позиція нашого уряду, і, за його словами, вона справедлива.

Нагадаємо, що Британський парламент опублікував доповідь Комітету з розвідки і безпеки, в якому російська влада звинувачується у втручанні в британську політику.

Лондонські чиновники вважають, що Кремль веде різноманітну розвідувальну і підривну діяльність проти Великобританії, представляють собою істотну загрозу безпеці Сполученого Королівства. Зокрема, Росія втручалася в передвиборчий процес перед референдумом в Шотландії в 2014 році.

Раніше повідомлялося, що Прем’єр Польщі Матеуш Моравецкькій вважає газопровід «Північний потік» -2 (Nord Stream 2) російським засобом отримання грошей для закупівлі зброї. Таку думку він висловив під час інтернет-форуму, який організував престижний вашингтонський аналітичний центр The Atlantic Council.

Говорячи про відносини з Німеччиною, прем’єр-міністр критично оцінив плани будівництва газопроводу Nord Stream 2.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу