У Мінсоцполітики зробили заяву про мінімальні і максимальні пенсії

Поділитися:

Станом на 2020 рік в Мінсоцполітики назвали співвідношення мінімальної й максимальної пенсії десятикратним. Аналіз проводився зважено, використовувалися показники за різні роки.

Микола Шамбір, радник міністра соцполітики України, пояснив, що мінімальна зарплата не може бути нижчою за прожитковий мінімум в країні, який прийнятий офіційно. Відповідно, вже з 1.07.2020 рівень був підвищений до 1 712 гривень, а разом з ним виросла і мінімальна пенсія. Вона також зупинилася на рівні 1 712 грн., таким чином максимальна пенсія не може перевищувати 17 120 грн.

У Пенсійному фонді України (ПФ) ці цифри прокоментували та назвали виправданими, але несправедливими. Так, багато українців оплачували внески в ПФ у великих сумах, тому тепер стоїть завдання скорочувати розрив.

Раніше повідомлялося про те, що пенсію можна буде оформити по-новому. Тепер можна не відвідувати Пенсійний фонд, а оформити всі онлайн.

Також ми писали про правила оформлення — пенсія на сьогодні від стажу не залежить. На цей час в країні існує формула, по якій відбувається нарахування пенсійних виплат.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу