У Мінсоцполітики оголосили деталі накопичувальної пенсії

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики України представили новий законопроект про запровадження накопичувальної системи пенсії в Україні. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Важливо сказати, що така система передбачає, що частина грошей, які зазвичай українці платять з зарплати у вигляді податків, тепер буде ще й відраховуватися на накопичувальну пенсію. Це буде приблизно 2% від рівня зарплати.

«Всі зароблені інвестиційні доходи накопичувальні пенсійні фонди розподіляють між майбутніми пенсіонерами, а напрямки та розмір витрат, які можна здійснювати за рахунок пенсійних активів, жорстко обмежені законодавством, щоб пенсійні накопичення не «проїдалися» через витрати», – вказується в документі.

При цьому українці повинні будуть самостійно вибрати для себе фонд зі списку, який затвердить Національний банк України. Саме там будуть зберігатися їх накопичення до потрібного часу.

Нагадаємо, що зараз середня пенсія – це 3700 гривень, а вже в кінці року показник досягне 3,9 тисячі гривень. Також узгоджується програма адресних доплат за віком.

У наступному 2022 року планують виплачувати додаткові гроші тим українським пенсіонерам, які мають тривалий трудовий стаж.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу