У Мінінфраструктури анонсували моніторинг за допомогою супутників

Поділитися:

У Мінінфраструктури планують по-новому контролювати стан доріг, мостів, будівель та інших важливих об’єктів, їх якісне будівництво. Для цього у відомстві збираються використовувати супутникові системи. За словами чиновників, таке рішення також може стати дієвим інструментом в боротьбі з морською контрабандою, незаконним видобутком природних ресурсів і попередженням надзвичайних ситуацій.

“Ми повинні запозичувати кращий закордонний досвід і використовувати сучасні ресурси і технології, покликані захищати та поліпшувати нашу інфраструктуру. Сьогодні супутникові сервіси дозволяють не тільки виявляти вертикальні зміщення на різних об’єктах інфраструктури, в тому числі, критичної, а й моніторити роботу портів та будівельників, виявляти підозрілі судна в зонах можливої ​​контрабанди і судна, що заходять у порти окупованого Криму, попереджати видобуток піску і навіть контролювати дотримання температурного режиму перевізниками. і ми повинні це використовувати вже зараз “, – зазначив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

У Міністерстві вважають, що використання супутникових систем сприятиме поліпшенню екології та технічного стану інфраструктурних об’єктів. Також, дані супутників можна використовувати для створення транспортної моделі України.

Нагадаємо, що Міністерство інфраструктури України має намір легалізувати на вітчизняному ринку послуги таксі: нова реформа, за очікуваннями Кабміну, повинна принести в бюджет України близько 800 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба міністерства, посилаючись на слова глави відомства.

Раніше повідомлялося, що Державна програма по збільшенню рівня безпеки дорожнього руху виконана на 83 відсотки. Станом на липень чиновники оголосили і зробили закупівлі на 2,6 мільярда гривень, повідомили в Міністерстві інфраструктури.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу