У Міненерго розповіли про тактику РФ по запуску «Північного потоку-2»

Поділитися:

Існує висока ймовірність того, що Європа схвалить запуск газопроводу «Північний потік-2», навіть не маючи сертифікації. Такою думкою поділилася Радник міністра енергетики України.

У разі, якщо не знайдуться інші альтернативні варіанти рішень газової кризи, Євросоюз може ризикнути схвалити запуск російського газопроводу. Чиновниця зазначила, що на наступному тижні має відбутися саміт G-20 в Римі, в ході якого підніметься головне питання про подолання енергетичної кризи в світі.

Вона також зазначила, що Російська Федерація стратегічно використовує «рerfect storm», що завжди припадає на кризові ситуації. За перші півроку Росія змогла заробити понад 10 мільярдів за допомогою «Газпрому», відповідно у другому півріччі сума може значно зрости.

Слід зазначити, що трубопровід на даний момент не готовий до запуску, оскільки ще не пройшов сертифікацію, а вона триває від 4 до 6 місяців. Іншими словами, поки проект не буде відповідати документу, регульованому енергетичними відносинами Євросоюзу, експлуатація газопроводу «Північний потік-2» не можлива.

Раніше ми писали про вже заявлену співголовою Німеччини можливість запустити найближчим часом «Північний потік-2», що істотно може вплинути на нарощення поставок газу в Європу з боку Росії.

Також ми писали про те, що Європейський союз відмовляється сертифікувати «Північний потік-2», оскільки європарламентарі впевнені, що проект не відповідає ключовій вимозі третього енергопакету.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу