У Німеччині виступили за швидкий запуск «Північного потоку-2»

Поділитися:

Співголова СДПН (Соціал-демократична партія Німеччини) виступив за запуск російського газопроводу «Північний потік-2» з якнайшвидшою його експлуатацією. Однак його не підтримали потенційні партнери з коаліції «Зелені».

Подорожчання газу в Європі викликане багатьма чинниками, зазначив член СДПН, але в цей же час він визнає факт того, що через російську політику поставок відзначається зростання витрат на енергію.

Неможливо вибирати постачальників, виходячи з симпатій до політичної системи, що також спостерігається й в ситуації з нафтою. «Однак в даному випадку мова йде не про торгівлю, а про інфраструктуру, яка допоможе нам здійснити перехід нашої високорозвиненої країни до кліматичної нейтральності», – додав чиновник.

В цей же час співголова партії «Зелені» виступила категорично проти схвалення запуску «Північного потоку-2». Вона заявила, що Німеччина просто зобов’язана протистояти шантажу Росії, що підвищення цін на енергоносії в країнах Євросоюзу викликані не тільки підвищенням попиту, але й скороченням поставок з Російської Федерації.

Слід також зазначити, що в разі схвалення запуску газопроводу, Росія вже готова ввести в експлуатацію «Північний потік-2». При цьому умова для нарощення поставок газу до країн Європи можлива тільки при позитивній відповіді щодо запуску газопроводу з боку Німеччини.

Прем’єр Польщі в свою чергу раніше заявляв, що саме Німеччина своєю згодою на будівництво «Північного потоку-2» підштовхнула РФ до шантажу, що в результаті призвело до припинення поставок газу.

Раніше ми писали про відмову Європейського союзу сертифікувати «Північний потік-2». Європарламентарі впевнені, що проект не відповідає ключовій вимозі третього енергопакету.

Також ми писали про те, що завершилася процедура заповнення газом першої нитки газопроводу «Північний потік-2». На даний момент тривають пусконалагоджувальні роботи на другій нитці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу