У Міненерго просять перенести сертифікацію якості автогазу

Поділитися:

Міністерство енергетики запропонувало перенести термін вступу в дію Технічного регламенту на скраплений вуглеводневий газ з 5 травня на 5 листопада 2021 року.

Про це повідомляє «Перший Діловий» з посиланням на проект постанови уряду.

Згідно з пояснювальною запискою до документу, за 8 місяців з моменту прийняття урядової постанови №667 в Національне агентство з акредитації України Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства надійшло лише 6 заявок на акредитацію і розширення сфери акредитації на виконання робіт з оцінки відповідності згідно з технічним регламентом.

Крім цього,  станом на 14 квітня не затверджений жоден уповноважений орган з оцінки відповідності скрапленого газу, що робить неможливим проведення оцінки відповідності техрегламенту і подальшу реалізацію на внутрішньому ринку України.

«Таким чином, учасники ринку скрапленого газу позбавлені можливості отримати сертифікат відповідності або рішення про відповідність скрапленого газу вимог Технічного регламенту», – йдеться в пояснювальній записці до документа.

Нагадаємо, що зараз нафтобази країни практично максимально заповнені всіма видами палива, тому істотних коливань цін поки не буде.

Слід зазначити, що Мінекономрозвитку разом з нафтогазовою асоціацією України, яка представляє інтереси найбільших гравців ринку, підписали спеціальний меморандум.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу