У Мінекономіки вважають, що на інфляцію впливає емісія гривні

Поділитися:

У Міністерстві економіки зробили прогноз стосовно інфляції. Очікується, що до кінця року в країні буде інфляція, а на її динаміку впливатиме посилення ролі кредитного потоку єміссіі грошей.

В огляді відомства сказано, що в 2020 році очікується зростання платоспроможного попиту, який дозволить отримати стримані темпи споживчої інфляції, які будуть менше, ніж прогнозувалося на початку року.

Емісія гривні застосовується для підтримки бізнесу і впровадження антикризових заходів.

Нещодавно ми писали, що в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства допускають зниження облікової ставки Національного банку України нижче рівня інфляції. Фахівці відомства вважають, що зниження облікової ставки до 6 відсотків річних – позитивний крок для економіки, однак запізнілий. Робити це потрібно було в четвертому кварталі минулого року, коли почалося падіння промисловості.

Також ми повідомляли, що ефект сильної гривні, який гальмував інфляцію в попередні місяці, вичерпується В березні ризики прискорення зростання споживчих цін посилилися. Серед ниж ажіотажний попит на окремі товари і ускладнення логістики в результаті карантину.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу