У Кабміні затвердили Бюджетну декларацію на 3 роки

Поділитися:

У прес-службі Міністерства фінансів України повідомили, що Кабінет міністрів 31 травня вперше прийняв Бюджетну декларацію на 2022-2024 роки.

“Це бачення урядом бюджетної політики на середньострокову перспективу. Документ визначає основні бюджетні показники, цілі державної політики у відповідній сфері з показниками їх досягнення і є основою для складання проекту Державного бюджету на 22 рік”, – йдеться в повідомленні.

Так, в документі позначені загальні показники доходів і фінансування держбюджету, загальні граничні показники видатків, розмір мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму та інші цілі державної політики.

При цьому в Бюджетній декларації передбачено фіскальний простір, яке розподіляється в рамках держбюджету на пріоритетні напрямки. Серед пріоритетів бюджетної політики, позначених декларацією:

  • посилення обороноздатності і безпеки держави;
  • розвиток агропромислового комплексу;
  • формування чистого і безпечного навколишнього середовища;
  • розвиток адміністративних послуг та їх цифровізація;
  • посилення енергонезалежності;
  • створення ефективної системи здійснення соціальної підтримки та пенсійного забезпечення населення;
  • забезпечення якісного рівня медицини;
  • підвищення рівня прозорості в управлінні державними фінансами.

Нагадаємо, що в Міністерстві фінансів готуються до приватизації одного з найбільших держбанків – «Приватбанку». На даний момент чіткого бачення ситуації ще немає, але вже є кілька шляхів, за якими все може піти. Один з них – поділ перед продажем. Таку інформацію оприлюднили в прес-службі відомства з посиланням на слова міністра.

Раніше повідомлялося, що на даний момент у Кабміну залишилося два місяці для того, щоб провести конкурс і призначити главу Бюро економічної безпеки. Такі правила були прописані перед прийняттям закону №1150-IX, який набув чинності 25 березня 2021 року. Відомо також, що конкурс повинен бути відкритим.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу