У ДФС розповіли, скільки підакцизної продукції вилучили з обігу

Поділитися:

Глава Державної фіскальної служби повідомив, що ДФС з початку 2021 року вилучила з нелегального обігу підакцизної продукції на 2,5 млрд грн.

Він зазначив, що з початку 2021 року ДФС змінила модель організації діяльності. Йдеться про запровадження аналітичного підходу і діалогу з легальним бізнесом. Зокрема, ці заходи спрямовані на розширення і зростання легального бізнесу, більш ефективне наповнення бюджету, підвищення рівня економічної безпеки, а також відкриття нових ринків.

«З початку роботи на посаді глави ДФС для мене було очевидно, що попередня модель закритої правоохоронної інституції та здійснення фіскального тиску на бізнес вичерпали себе», — зазначив глава ДФС.

Крім того він додав, що загалом за сім місяців 2021 року з незаконного обігу було вилучено товарів підакцизної групи на суму майже 2,5 млрд грн. Також ДФС виявила 100 незаконних виробництв таких товарів.

«Якщо говорити мовою цифр, то в цілому ми за сім місяців поточного року вилучили з незаконного обігу товарів підакцизної групи на суму майже 2,5 млрд грн, виявили 100 незаконних виробництв таких товарів. Своїх покупців не знайшли майже 2 млн тонн контрафактного спирту і 560 тонн лікеро-горілчаних виробів, які разом коштували майже півмільярда гривень. Вилучили понад 40 тис. тонн незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів, тому тіньовики цієї галузі недорахувалися 1,2 млрд грн прибутку. Не дійшли до точок продажів майже 13,6 млн пачок контрафактних сигарет на суму 720 млн грн», — розповів глава ДФС.

Нагадаємо, раніше  у ДФС розповіли про результати обшуку на тютюновій фабриці в Жовтих Водах.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу