У Держгеокадастрі позначили кроки для запуску ринку землі

Поділитися:

У Держгеокадастрі зробили заяву з приводу запуску ринку землі. За словами Романа Лещенко, голови відомства, для початку необхідно довести до кінця інвентаризацію українських земель, а вже після цього приступити до передачі землі ОТГ. Також важливо і запустити оборот земель для власників паїв. Згідно з існуючими даними, в Україні близько 7 млн ​​власників паїв, вони до нинішнього моменту не могли повною мірою розпоряджатися своєю землею.

Земля, на думку Лещенка, є відмінною інвестицією, проте в Україні потрібно змінювати не тільки законодавство, але й підхід до землі. Важливо, щоб землекористування було ефективним, щоб всі власники паїв були зацікавлені в тому, щоб їх земля не простоювала.

Довідка: 31 березня поточного року Верховна Рада прийняла зміни до Земельного кодексу, якими за фактом відмінила мораторій на продаж землі. Запуск ринку землі запланований на 1 липня 2021 року. Спочатку землю зможуть купувати тільки фізичні особи й не більше 100 га, а юридичні особи — тільки з 2024 і не більше 10000 га.

Раніше повідомлялося, що в Мінекономіки вважають, що вільний ринок землі позитивно вплине на садівників.

Також ми писали про те, що ринок землі відкриють з обмеженнями.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу