У Британії закликали ЄС об’єднатися проти «Північного потоку-2»

Поділитися:

На думку міністра закордонних справ Великої Британії Елізабет Трасс, Європейський Союз повинен зміцнити зв’язки з країнами-однодумцями, а також переглянути свою газову залежність від Росії. Міністр закликала ЄС заблокувати запуск російського газопроводу «Північний потік-2».

Елізабет Трасс наголосила, що цей газопровід може підірвати безпеку в Європі.

«Я хочу, щоб до нас приєдналися наші друзі з усієї Європи. Це означає, що ми разом, наприклад, протистоятимемо будівництву газопроводу «Північний потік-2». Він може підірвати європейську безпеку, дозволивши Росії посилити контроль над тими країнами, які залежать від її газу. І це попри пандемію, яка нагадала нам про важливість наявності різноманітних ланцюжків поставок, щоб уникнути стратегічної залежності від ненадійних партнерів», — зазначила Елізабет Трасс.

Вона закликала ЄС переглянути стратегічний підхід до Росії, а також поглиблювати зв’язки з тими державами, які дотримуються правил вільного ринку.

«У цей критичний час ми повинні поглиблювати наші інвестиційні та торговельні зв’язки з країнами, які дотримуються правил і дозволяють процвітати вільній ринковій економіці. Ми не можемо і ніколи не допомагатимемо тим, хто хоче підірвати свободу і демократію», — заявила вона.

Раніше ми писали про заяву з боку Німеччини про те, що Україна не повинна брати участь у вирішенні сертифікації «Північного потоку-2».

Також ми повідомляли, що Америка попередила Німеччину та її союзників про те, що запуск «Північного потоку-2» може вплинути на ескалацію конфлікту двох країн: Росії та України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу