У «Борисполі» збудують новий термінал

Поділитися:

На державний міжнародний аеропорт «Бориспіль» у 2022 році чекає розширення. Як повідомив генеральний директор аеропорту Олексій Дубревський, оскільки аеропорт у години пік – на межі пропускної спроможності, планують добудувати новий вантажний термінал.

За його словами, на об’єкт витратять орієнтовною близько 600 мільйонів гривень.

Роботу над цим проєктом планують розпочати цього року. Зараз в роботі – техніко-економічне обґрунтування будівництва терміналу, де корисна площа буде 15-20 тисяч квадратних метрів.

Наразі добове навантаження на існуючі потужності з обробки вантажів та пошти сягає 220-230 тонн, а місячна пропускна спроможність – 6 тисяч тонн. А новий вантажний термінал дозволить розширити пропускну здатність до 120 тисяч тонн на рік.

Реалізувати проєкт мають намір за 24 місяці.

Ще одним важливим проєктом є добудова терміналу, який донедавна перебував в управлінні Державного управління справами, і створення на його базі Центру малої авіації.

Посадовець додав, що Бориспіль залишається ключовим аеропортом із перевезення вантажів. Частка – 82% за останні два роки.

Нагадаємо, аеропорт «Бориспіль» повернув у своє управління всі паркування, які раніше обслуговували приватні компанії. Про це стало відомо зі слів генерального директора підприємства.

Раніше ми повідомляли, що державне авіапідприємство та термінал у «Борисполі» передаються Мінінфраструктури.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу