У березні обсяги виробництва в сільському господарстві зменшилися на 5,2%

Поділитися:

У березні поточного року в сільському господарстві впав рівень виробництва. Падіння становить понад 5%.

При цьому карантин призвів до зменшення експорту м’яса птиці та яєць. Такі дані в середу, 13 травня, опублікувало Міністерство розвитку економіки і торгівлі.

Так, за даними економічного відомства, в сільському господарстві в березні відбулося зменшення обсягів виробництва на 5,2%. З огляду на сезонний характер виробництва рослинницької продукції, з січня до травня валова продукція сільського господарства формується виключно за рахунок виробництва продукції тваринництва.

У міністерстві також відзначили, що введення безпрецедентних карантинних заходів, зокрема в країнах-торговельних партнерах, відбилося на істотному зменшенні експорту м’яса птиці та яєць в березні місяці.

Так, в січні-березні 2020 вперше з 2016 року відбулося скорочення виробництва яєць і обсягів вирощування сільськогосподарських тварин на підприємствах. Ситуація ускладнювалася зниженням попиту на м’ясо з боку підприємств громадського харчування в умовах їх закриття на період карантину. Крім того, через високі фінансові витрати у вирощуванні поголів’я великої рогатої худоби, продовжує спостерігатися скорочення виробництва молока, – розповіли в МРЕТ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що обсяги промислового виробництва в березні 2020 року порівняно з аналогічним місяцем минулого року скоротилися на 7,7%, проте з урахуванням корекції на ефект календарних днів – на 8,6%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу