Тваринники просять в уряду кукурудзи

Поділитися:

Відразу в декількох асоціаціях і союзах птахівників, тваринників і виробників кормів в Україні перейнялися питань поставок кукурудзи та написали звернення до Дениса Шмигаля. Зокрема, йдеться про «Союз птахівників України», асоціацію «Свинарі України» та «Союзі кормовиробників України». У листі прохання про введення держрегулювання на ринку кукурудзи. За словами представників організацій, тільки таке рішення може гарантувати відсутність дефіциту цієї важливої ​​кормової культури, а також стримування цін на комбікорми, які необхідні тваринницької галузі.

Треба відзначити, що цей лист не перший, асоціації вже зверталися до уряду місяць тому. Тим часом ніякі заходи за листом не пішли, і ситуація, яка в листопадовому зверненні назвалася «наближенням до небезпечної межі», сьогодні вже вимагає термінового втручання влади.

У зверненні йдеться про закупівлю 6 млн тонн кукурудзи, а разом з цим і надання державних гарантій під кредити тим господарствам, яким необхідно закупити зерно про запас.

Раніше повідомлялося, що в Україні зростає ціна на всі зернові.

Також ми писали й про те, що аграрії застрахували всього 1 млн га посівів. Українські аграрії демонструють недовіру до системи агрострахування. Це підтверджують і цифри — на цей момент застрахований усього лише 1 млн гектарів, які зайняті посівами. Експерти говорять про низький рівень довіри, який обумовлений як негативним досвідом самих аграріїв, так і прикладами в інших країнах. Проте є тенденція до помітного зростання і розширення таких програм в Індії та Китаї, країнах Західної Європи та Південної Азії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу