Аграрії застрахували всього 1 млн га посівів

Поділитися:

Українські аграрії демонструють недовіру до системи агрострахування. Це підтверджують і цифри — на цю мить застраховано усього лише 1 млн гектарів, які зайняті посівами. Експерти говорять про низький рівень довіри, який обумовлений як негативним досвідом самих аграріїв, так і прикладами в інших країнах. Проте є тенденція до помітного зростання і розширення таких програм в Індії та Китаї, країнах Західної Європи та Південної Азії.

На початок вересня в Україні укладено достатню кількість форвардних контрактів. Прикладом може служити кукурудза — тільки по цій сільгоспкультурі було укладено контрактів по 6 млн тонн. Тим часом існує загроза невиконання подібних контрактів — до 70% за розрахунками «Центру аграрної логістики та інфраструктури». Причина — неможливість досягнення компромісу між двома сторонами (покупець і продавець).

Результатом невиконання форвардних контрактів може стати збиток для країни в розмірі близько 300 млн доларів.

Раніше повідомлялося про прогноз, який склали експерти для сільгоспгалузі України після пандемії коронавірусу.

Також ми писали про причини, які відтягують початок інвестицій фермерів у власне господарство і технології. Головна з них — відкриття ринку землі. Багато фермерів притримують кошти на купівлю землі в першу чергу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу